door Carolien

Hoog Water 2023

Update 8 Januari 2024 | Worden de rubber laarzen geruild voor schaatsen?

Yesss! Fantastisch nieuws! We kunnen eindelijk weer droog naar onze tiny houses. Na exact twee weken vanaf het uitzwaaien van onze laatste gasten, zien we het water eindelijk zakken. Onze tinys zijn weer toegankelijk zonder dat we een boot hoeven te gebruiken. Het was een avontuurlijke periode, maar we zijn opgelucht dat de regen is gestopt. We gaan nu aan de slag met herstelwerkzaamheden en hopen snel weer volledig operationeel te zijn. Met de naderende vorstperiode in het vooruitzicht, bestaat zelfs de mogelijkheid dat onze eerste gasten hun schaatsen kunnen meenemen en hier in de buurt een paar slagen kunnen maken. Wie weet wat voor winterse verrassingen ons te wachten staan!


Into the Willows is weer droog bereikbaar

Hoog water december 2023! 

Leven mét de natuur is soms best spannend!

Toen we in 1993 ons huis kochten was er ook extreem hoog water. Nu 30 jaar later, opnieuw. Door de aanhoudende regen (vanaf oktober) en het kwelwater door de hoge water stand in de IJssel is de waterstand in ons naast gelegen beek, de Olburgse Laak enorm gestegen.

Op 1e kerstdag hebben we onze laatste gasten met natte voeten mogen uitzwaaien, helaas hebben we onze andere gasten voor de feestdagen en voor januari moeten teleurstellen omdat onze tinys niet meer droog bereikbaar zijn. We hebben een paar hele spannende en avontuurlijke dagen gehad want we zagen ieder uur het water stijgen.

Je kunt niet alles voorzien dus op een ochtend zagen we in de verte ons tuinmeubilair drijven, deze hebben we met een bootje teruggehaald.

Gelukkig is inmiddels het water aan het zakken. Nu is het wachten totdat het water is weggezakt en dat we weer bij de huisjes kunnen komen om de schade op te maken én om te herstellen. We hopen weer snel up and running te zijn en dat we onze lieve gasten weer kunnen ontvangen om zo onze prachtige plek te kunnen delen. We hebben wel hele unieke foto's kunnen maken. Geniet vooral even mee!


Aangeboden door Carolien

Schrijfster van Hoog Water 2023

Volg ons hier

Andere activiteiten 

Plattegrond, Terrein

Plattegrond, Terrein

Plattegrond, Terrein

Plattegrond, Terrein

Ontdek onze prachtige plek!

Into the Dream

by Author Name

- Bekijk de beschikbaarheid -